Updates

Retail bereidt zich voor op winkelopening

Hoewel nog onzeker wanneer, kan de horeca niet wachten haar terrassen te openen. Ook de retail is volop bezig met voorbereidingen op verdere verruiming van de regels waardoor de winkels weer echt open kunnen. Logistiek dienstverlener, SNEL Shared Logistics gespecialiseerd in retail distributie, ziet het aantal zendingen naar winkels in de laatste weken zeer sterk toenemen.

Peter de Vries (Managing Director SNEL): “Tijdens de lockdown zijn de leveringen redelijk doorgelopen. Door Click & Collect verzochten winkeliers dagelijkse leveringen waardoor zendingen weliswaar kleiner waren. Door de verruimde winkelopeningen zien we de volumes nu verder groeien.”

Door de noodzaak gedreven en gestimuleerd door het mooie weer en het groeiende sentiment in de afgelopen dagen, bereiden de winkels, tuincentra en bouwmarkten zich nu kennelijk voor op de ‘echte’ opening van de winkeldeuren. Als dit moment rondom de feestdagen valt, zal dit grote druk leggen op de distributie in het toch al drukke voorjaar.

SNEL Shared Logistics bereid zich voor op deze piek en kan daarbij terugvallen op de capaciteiten van de Vos Logistics groep waar SNEL onderdeel van uitmaakt. De gezamenlijke vloot in de Benelux telt meer dan vijfhonderd voertuigen in fijnmazige Benelux distributie en B2C thuisleveringen. Samen zijn SNEL en Vos Logistics voorbereid op de nog grotere golf die gaat komen.